Terkini

Rabu, 28 September 2016

Tiada Keperluan Adakan Pilihan Raya Awal - Najib Razak

najib-pru14

BERLIN : Tiada perancangan untuk mengadakan pilihan raya umum dengan lebih awal sehingga tarikh akhir pada 2018, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau menjelaskan, sebarang keputusan untuk mengadakan pilihan raya sepatutnya tidak dibuat berdasarkan sebarang faktor tertentu.

"Kerajaan menyandarkan pada rekod. Kita mempunyai rekod yang baik dan akan terus memaklumkan kepada rakyat bahawa kerajaan kita (Barisan Nasional) masih merupakan pilihan terbaik," kata Najib kepada pemberita di sini selepas mengadakan pertemuan dengan Canselor Jerman, Angela Merkel.

Kali terakhir pilihan raya umum diadakan pada 5 Mei 2013.

Mengulas tentang kontroversi 1Malaysia Development Bhd (1MDB), Najib berkata, Malaysia akan memberi kerjasama dengan Amerika Syarikat dan pihak berkuasa antarabangsa yang lain berhubung siasatan kes itu.

"Kerajaan turut sama-sama mengambil berat tentang hal berkaitan imej baik pentadbiran Malaysia dan hal ehwal perundangan.

"Jadi atas kedua-dua sebab itu, Malaysia akan memberi kerjasama yang terbaik selagi diperlukan," ujarnya. - REUTERS
« PREV
NEXT »

Tiada ulasan

Catat Ulasan

KLUANG TODAY tidak akan bertanggungjawab terhadap segala komentar yang diutarakan melalui ruangan komen di sini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.