Terkini

Khamis, 1 September 2016

Inisiatif Johor Berkemajuan Jadi Intipati Bajet Johor 2017

Bajet-Johor-2017-Khaled

JOHOR BAHRU : Rakyat Johor diberi tempoh masa sebulan untuk mengutarakan apa sahaja idea atau pandangan bagi meningkatkan taraf hidup atau penambahbaikkan melalui kaji selidik yang dijalankan kerajaan negeri Johor untuk pembentangan Bajet Johor 2017 pada November depan.

Menteri Besar Johor, Dato Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, kaji selidik Bajet Johor 2017 ini dilakukan bagi mendapatkan maklumbalas orang ramai mengenai fokus yang akan diberi perhatian dalam merancang bajet Johor yang akan datang.

Jelas beliau, antara fokus Bajet Johor 2017 termasuklah Mengukuhkan Ekonomi dan Pelaburan, Meningkatkan Kesejahteraan Hidup Rakyat, Strategi Menangani Kos Sara Hidup, Perumahan Untuk Rakyat dan Memperhebat Fokus Keusahawanan.

Selain itu, turut diberi perhatian ialah Memperkukuh Agenda Pembangunan Modal Insan, Menambah Baik Sistem Pengangkutan Awam serta Penyediaan Infrastruktur dan Perkhidmatan Awam, ujar beliau lagi.

Dalam pada itu, Bajet Johor 2017 bakal menekankan inisiatif Kerajaan Negeri ke arah Johor Berkemajuan.

Kaji selidik berkenaan akan dijalankan selama sebulan, mulai 1 hingga 30 September 2016.

Sehubungan itu, orang ramai boleh menyalurkan idea, pandangan dan cadangan menerusi laman web jauhar.my/bajet-johor-2017.
« PREV
NEXT »

Tiada ulasan

Catat Ulasan

KLUANG TODAY tidak akan bertanggungjawab terhadap segala komentar yang diutarakan melalui ruangan komen di sini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.