Terkini

Ahad, 31 Julai 2016

Jawatan TKM 1, TKM 2 Hanya Wayang DAP di Pulau Pinang

rashid-hasnon-tkm1

SEBERANG PERAI : Bukan P. Ramasamy atau Mohd Rashid Hasnon tetapi pengerusi DAP Pulau Pinang, Chow Kon Yeow menjadi pilihan hati Lim Guan Eng untuk menggantikan beliau sebagai Ketua Menteri sekiranya didapati bersalah atas pertuduhan rasuah.

Bagaimanapun menurut Setiausaha Agung DAP itu, semuanya terserah kepada parti untuk membuat keputusan sama ada Chow adalah orang yang paling layak untuk menggantikan beliau.

"Jadi jika apa-apa berlaku kepada saya, saya fikir keputusan muktamad akan diputuskan oleh parti tetapi Chow pasti menjadi pilihan semula jadi saya," kata beliau kepada pemberita selepas menghadiri Hari Terbuka Majlis Perbandaran Seberang Prai di sini pada Sabtu.

Chow selaku Pengerusi jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Pengurusan Lalu Lintas dan Tebatan Banjir negeri telah disebut-sebut untuk menggantikan Lim sebagai Ketua Menteri jika Lim didapati bersalah atas pertuduhan rasuah.

Sementara itu, Chow yang turut hadir pada majlis itu berkata beliau sentiasa percaya bahawa keputusan itu terserah kepada parti dan pada masa ini, ia masih terlalu awal untuk memutuskan apa-apa mengenainya.

"Kita perlu memberi respon kerana ia mendapat perhatian media, jadi sayarasa ini adalah respon yang kita boleh berikan," katanya.
« PREV
NEXT »

Tiada ulasan

Catat Ulasan

KLUANG TODAY tidak akan bertanggungjawab terhadap segala komentar yang diutarakan melalui ruangan komen di sini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.