Terkini

Sabtu, 28 Mei 2016

Sabah Milik Malaysia Selagi Ada Bulan Dan Bintang

sabah-malaysia

KUALA LUMPUR : Kerajaan Malaysia sekali lagi menegaskan pendiriannya bahawa ia tidak akan mengiktiraf dan tidak akan melayan sebarang tuntutan oleh mana-mana pihak ke atas Sabah.

Kementerian Luar (Wisma Putra), dalam kenyataan hari ini, berkata pihaknya mengambil maklum mengenai kenyataan sesetengah pihak yang muncul dalam media massa berkenaan tuntutan ke atas Sabah baru-baru ini.

Menurut Wisma Putra, Sabah telah diiktiraf oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dan masyarakat antarabangsa sebagai sebahagian dari Malaysia sejak 16 September 1963.

Sebelum ini, media melaporkan hasrat bakal Presiden Filipina, Rodrigo Duterte untuk meneruskan tuntutan negara itu ke atas Sabah. - Bernama
« PREV
NEXT »

Tiada ulasan

Catat Ulasan

KLUANG TODAY tidak akan bertanggungjawab terhadap segala komentar yang diutarakan melalui ruangan komen di sini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.