Terkini

Sabtu, 26 Mac 2016

Kerajaan Johor Ulangi Hasrat Mahu Ganti Tambak Johor

khaled-nordin-tambak-johor

JOHOR BAHRU : Kerajaan Negeri Johor hari ini sekali lagi menzahirkan hasrat Sultan Johor, Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar yang mahu Tambak Johor diganti supaya dapat dipertimbang dan disegerakan kelulusanya.

Bagaimanapun, menurut menteri besarnya, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, untuk menjadikan hasrat ini kenyataan, kerajaan negeri menyerahkan sepenuhnya kepada budi bicara kerajaan Persekutuan.

Jelas beliau, sudah sampai masanya Tambak Johor diganti bagi memastikan keselesaan penguna jalan raya  dan kelancaran tarfik di kawasan tersebut.

Tambah beliau, kerajaan negeri berharap agar agenda penggantian Tambak Johor ini dibawa ke dalam perbincangan dua hala Malaysia dan Singapura pada sesi pemukiman pemimpin kedua-dua negara yang akan datang.

Mohamed Khaled berkata mesyuarat tahunan itu berhubung hubungan dua hala kedua-dua negara dan agendanya ditetapkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan rakan sejawatannya Lee Hsien Loong.  

Tambak Johor sepanjang 1.05 kilometer, yang menghubungkan Johor Bahru dan Woodlands, siap dibina pada 1923.
« PREV
NEXT »

3 ulasan

  1. Idea ini sangat bagus..ianya akan menghidupkan aliran air laut semulajadi dan menumbuhkan semula eko system dan makhluk2 organik marin...lagi pon causeway tu tinggalan penjajah British keparat. ..disimpan buat apa?.

    BalasPadam
  2. Hasrat Sultan Johor ialah ganti tambak kepada jambatan..

    BalasPadam

KLUANG TODAY tidak akan bertanggungjawab terhadap segala komentar yang diutarakan melalui ruangan komen di sini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.