Terkini

Rabu, 4 November 2015

DAP Tolak Debat Tony Pua - Arul Kanda Untuk Elak Dari Mendapat Malu Besar

TonyPua-Lim-1MDB

Untuk mengelak dari mendapat malu lebih besar, DAP hari ini mengumumkan ketua publisiti parti itu menarik diri daripada berdebat secara terbuka dengan Presiden dan Pengarah Eksekutif 1Malaysian Development Bhd (1MDB).

Menurut kenyataan Setiausaha Agung parti, Lim Guan Eng memberi alasan bahawa keputusan tersebut terpaksa dibuat kerana tidak mahu mengorbankan keahlian PAC yang disandang oleh Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara itu jika menyertai debat berkenaan. 

Katanya lagi, biarpun Tony Pua adalah individu yang mencabar CEO 1MDB itu untuk berdebat, namun syarat perlu meletak jawatan keahlian PAC sama sekali tidak boleh diterima.

Jelas Guan Eng, DAP tidak sanggup kehilangan kedudukan dalam PAC kerana ia lebih penting dari debat berkenaan.

Tambah beliau, debat berkenaan 1MDB tetap akan diteruskan, bagaimanapun siapa yang bakal menggantikan tempat Tony Pua untuk berdepan dengan lagenda debat dari RMC (Royal Military College) itu bakal dibincang dan ditentukan dalam   mesyuarat sekretariat Pakatan Harapan.

Berita penarikan diri Tony Pua yang diumumkan DAP melalui setiausaha agunya mendapat kritikan dan sindiran sinis dari seluruh rakyat Malaysia yang menanti dengan penuh harapan agar debat berkaitan isu 1MDB ini menjadi kenyataan.

« PREV
NEXT »

1 ulasan

KLUANG TODAY tidak akan bertanggungjawab terhadap segala komentar yang diutarakan melalui ruangan komen di sini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.