Terkini

Rabu, 7 Oktober 2015

Rakyat Diminta Bertenang, TPPA Belum Muktamad Lagi

stop-tppa-kluang-today

Isu Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA) tiba-tiba menjadi bualan hangat apabila sebuah laman sosial kelab peminat individu tertentu tidak jemu-jemu membangkitkan perkara berkenaan sedangkan perjanjian penuh kontroversi itu belum lagi dimuktamadkan.

Menurut Ketua Setiausaha MITI, Tan Sri Dr Rebecca Fatima Sta Maria, berkata teks perjanjian yang dipersetujui masih mempunyai beberapa peringkat sebelum pengesahan, yang termasuk paparan awam, pembentangan di Parlimen dan analisis manfaat kos.

Jelas beliau lagi, setiap negara perlu kembali kepada negara masing-masing untuk mendapatkan kelulusan bagi penandatanganan dan seterusnya, pengesahan dan sudah pasti ia akan melalui satu proses yang penjang.

Beliau berkata MITI sedang menunggu teks penuh tiba dan sebaik sahaja semuanya tersedia, ia akan dipaparkan kepada umum secepat mungkin dan tidak ada apa-apa yang hendak disembunyikan tentang perkara ini.

Dalam pada itu, beliau meminta orang ramai supaya bertenang dan jangan mudah terpedaya dengan khabar angin yang senghaja disebar oleh pihak tidak bertanggunjawab kerana segala keputusan untuk menandatangani atau mengesahkan perjanjian berkenaan terletak kepada Parlimen.
« PREV
NEXT »

1 ulasan

  1. Puak BANGKAI-BANGKAI BABI kat JAMBAN TERORIS-TERORIS PENDATANG KAPIRDAJAL PKRHOMO/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNORASIS-EJEN/KULI-Barat/ZIONIS-SOROS/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH-no-1 - tak habis-habis nak MENJAHANAMkan apa saja projek KERAJAAN kita; ini BUKAN sebab depa benci TPPA tu! Mcm. Projek IMDB - yg. sebenyqnya telah banyak MEMBANTU rakyat termasuk menjaga KEBAJIKAN Bangsa Bumiputera!

    Hari ni aku pi UTC - SERONOKnya! Kat Barat pun, takkan ada KEMUDAHAN yg. begitu PRIHATIN dlm. menjaga KEBAJIKAN dan KESELESAAN rakyat mcm. ni, terutamanya yg. MISKIN! Bukan saja jabatan-jabatan Kerajaan yg. makin CEKAP dan BERHEMAH bawah SATU bumbung dlm. banguna yg. CANGGIH, tetapi kat UTC tu ada Kedai/Perpustakaan/Klinik RAKYAT IMalaysia dll - yg.mana kedai tu bukan main MURAH lagi harga! Dahlah UTC dekat LRT! Dan warga asing termasuk pekerja asing MISKIN pun boleh guna kemudahan-kemudahan ni semua - SYUKUR ALHAMDULILLAH!

    Maka, baiklah KKMM memPRMOSIkan UTC-UTC serta kemudahan-kemudahan untuk Rakyat (dan juga warga asing) di bawah 1Malaysia ni - semuanya atas JASA yg. sugguh BERHARGA dari YAB PM tercinta kita, DS Mohd. Najib Tun Razak!

    Nek Tempoyak.

    BalasPadam

KLUANG TODAY tidak akan bertanggungjawab terhadap segala komentar yang diutarakan melalui ruangan komen di sini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.