Terkini

Rabu, 14 Oktober 2015

Pas Tidak Akan Sesekali Jalin Kerjasama Politik Dengan Umno - Mustafa Ali

pas-kerjasama-umno

Pengarah Pilihanraya PAS Pusat, Datuk Mustafa Ali yang pernah didakwa terlibat dalam satu skandal video seks, menegaskan parti itu tetap tidak akan sesekali menjalin kerjasama politik dengan Umno, juga Pakatan Harapan.

Jelas beliau dalam satu sidang media siang tadi, Pas hanya akan kekal kekal bekerjasama dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) sahaja.

Turut hadir Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali dan Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan.

Dalam pertemuan tersebut kedua-dua pihak bersetuju menjalin kerjasama dalam isu berkaitan kepentingan rakyat.

Antara kesepakatan yang dicapai adalah menuntut pembebasan peguam Matthias Chang dan bekas Naib Ketua Umno Bahagian Batu Kawan Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan.

Malah, kedua-dua pihak turut menjunjung titah Majlis Raja-Raja Melayu berhubung isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dengan menggesa penubuhan suruhanjaya diraja (RCI) untuk menyiasat dana berjumlah RM2.6 bilion.

PAS dan Perkasa juga mendesak kerajaaan supaya memberi penjelasan mengenai Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA) yang mengelirukan rakyat.
« PREV
NEXT »

2 ulasan


 1. 'Āli `Imrān:28 - Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan5 supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali.

  'Āli `Imrān:118 - Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang yang bukan dari kalangan kamu menjadi "orang dalam" (yang dipercayai). Mereka tidak akan berhenti-henti berusaha mendatangkan bencana kepada kamu. Mereka sukakan apa yang menyusahkan kamu. Telahpun nyata (tanda) kebencian mereka pada pertuturan mulutnya, dan apa yang disembunyikan oleh hati mereka lebih besar lagi. Sesungguhnya telah kami jelaskan kepada kamu keterangan-keterangan itu jika kamu (mahu) memahaminya.

  ********

  Al-Mā'idah:8 - Wahai orang-orang yang beriman, hendaklah kamu semua sentiasa menjadi orang-orang yang menegakkan keadilan kerana Allah, lagi menerangkan kebenaran; dan jangan sekali-kali kebencian kamu terhadap sesuatu kaum itu mendorong kamu kepada tidak melakukan keadilan. Hendaklah kamu berlaku adil (kepada sesiapa jua) kerana sikap adil itu lebih hampir kepada taqwa. Dan bertaqwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui dengan mendalam akan apa yang kamu lakukan.

  BalasPadam
 2. Cuma mereka-mereka yang memperagakan spender roti canai koyak dan ais krim loli-pop sahaja amat sesuai untuk jalin hubungan silahturahim.

  Cik Gu Pa dengan Azmin memang umpama pinang dibelah dua. Hidup Pas Cik Gu Pa dan PKR Asamin. Sejahteralah Umat Islam PAS dan PKR. Kerana Tiket PAS dan PKR sahaja yang boleh masuk syurga.

  UMNO tak laku. Jika inilah sikap yang dikatakan perjuang Islam, sampai akhir zaman pun Islam tak akan bersatu.

  BalasPadam

KLUANG TODAY tidak akan bertanggungjawab terhadap segala komentar yang diutarakan melalui ruangan komen di sini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.